Stamboom

De Verloop Stichting (opgericht 1911) beheert een bestand met de stamboom van de Familie Verloop teruggaand tot Claesz Fredericksz. Verloop, geboren 1629.
De adressen van de nog in leven zijnde nazaten van Hendrik Verloop (waarnaar de Stichting vernoemd is) worden ook hierin bijgehouden. In 2015 komt de familie Verloop in principe weer in aanmerking voor een herdruk van het in 1990 uitgebrachte ‘Blauwe boekje’ van het Centraal Bureau voor Genealogie.

Een deel van de Verloop stamboom staat op: www.lichtenbelt.com

5 gedachten over “Stamboom

 1. Leuk te lezen dat er mogelijk een vernieuwde uitgave komt van het blauwe boekje over de fam. Verloop
  Ik zou het leuk vinden als mijn kinderen ook in denieuwe uitgave komen. Ik weet niet of dit de juiste weg is maar probeer het maar
  Nicolaas Frederik Verloop geboren 26-07-1958 te Holadia Nederlands Nieuw-Guinea (Tandtechnicus)
  23-08-2001 gehuwd met
  Monique Holtslag geboren 3-11-1962 te Ede (Oogarts)
  Kinderen
  Martinus Cornelis Verloop 13-11-2001 te Groningen en Anne Elisabeth Willemijn Verloop 19-06-2004 te Groningen

 2. Inhet boekwerk ‘Nederlands Patriciaat, 1990, komt de stamreeks van Verloop voor. Zelf ben ik en Verloop uit de Katwijkse tak. Gemenschappelijk hebben we dezelfde voorouders. Teruggaand naar Cornelis Claesz Verloop (1700-1777) gaat uw reeks verder met zijn zoon Klaas. Volgens onze stamreeks had Cornelis Claesz. 6 kinderen en gaat onze reeks verder met Thomas Cornelisz. Verloop. Van hem is geen geboorte- of doopdatum bekend. Afgaand op andere gegevens moet hij ca. 1730 in Groot Ammers zijn geboren. Ik ben zeer benieuwd of u zijn geboorte- of doopdatum kent. Bij voorbaat dank voor uw reactie.
  Met vriendelijke groet, Dick Verloop, IJsselmuiden.

 3. In de jaren 1950-1960 woonde Clarissa Verloop met haar ouders in De Vriesstraat in Delft. Ze zijn later verhuisd naar Drente. Ik ben met haar bevriend geweest en heb samen met haar op de padvinderij gezeten. Ik zou graag met haar in contact komen, maar kan haar nergens vinden. Staat ze soms in jullie stamboom? Ze moet toen tussen de 12 en 15 jaar geweest zijn. Mijn meisjesnaam is Anneke Elshout.

  1. Ank,

   De website had even wat technische problemen met een gewijzigde server, dus ik lees je vraag nu pas. Ik vraag het even na bij een familielid. Vriendelijke groet, Jan Willem

   Inmiddels beantwoord door Arie Verloop: “Clarissa Thea Verloop (1944, Zuidlaren), is de dochter van Gotze Verloop en Hetty Rintjema, en is een telg uit de Friese Verloop-tak. Vader was leraar en directeur van verschillende MAVO scholen in het land.

   Ze trouwde in 1968 te Leidschendam met Johannes (Hans) van Hartingsveldt; drie kinderen, geboren te Amsterdam en Leiderdorp. Ik ken haar niet en weet niet waar ze verblijven. De foto is uit 2002.

   Ze heeft een jongere broer Jan (J.J.H.) Verloop die woont in Den Briel die best wel zal weten hoe ze te bereiken is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *