Op de begraafplaats Soestbergen aan de Gansstraat in Utrecht bevindt zich een familiegraf.
Vak: HR-2 Grafnummer: 14
Bestaande monumenten in de ring van Zocher: zerk en opstaande steen aan de muur. Belgisch Hardsteen met verheven opschrift.
Op woensdag 22 juni 2011 heeft het bestuur met belangstellende familieleden een rondleiding gekregen van een specialiste op het gebied van Zocherparken in Nederland.
Soestbergen is in 1830 gesticht rond een rotonde van J.D.Zocher jr. die ook de Utrechtse Singelring ontwierp. Eind 19e eeuw is direct aanpalend nog “Kovelswade” ingericht, eveneens een Stadsbegraafplaats waarop, anders dan bij Soestbergen tevens een gebouw met aula voor 160 personen, 70 zitplaatsen.
Deze wordt ook voor klantjes van Soestbergen gebruikt, maar dikwijls houdt men een Dienst in een kerk of elders en begraaft dan in kleine kring op Soestbergen .
Beide begraafplaatsen zijn Rijksmonument met veel mooie oude bomen. Ze zijn gewoon in gebruik, hebben genoeg ruimte, maar worden niet commercieel geëxploiteerd, zoals bijv. begraafplaats Daelwijck in Utrecht Overvecht.
De kosten van een bijzetting bedroegen in 2009 ca € 630, zonder BTW. Twee dames, Mevrouw Landeweer en Bruning runnen het geheel .
Wie meer van Soestbergen wil weten kan terecht op hun website: www.utrecht.nl/begraafplaatsen.
Het familiegraf is nr 14 op de Rotonde, bovenverdieping. De sluitsteen is 2×1 meter, en loodzwaar. Hij ligt OP het gras,terwijl de meeste andere eronder liggen .De kelder is 2,40×1,70 m. en 1,90 m. hoog.
De maten zijn niet standaard, elke familie mocht het weer anders doen. In onze kelder liggen 28 familieleden, de laatste 2, Tante Emma (overleden 2-12-2000) en Lous (overleden 6-5-2002), in urn.
De Verloops horen bij de eerste gebruikers; al in 1837 namen de eersten er hun intrek.
Ook de overgrootouders van 2 Bestuursleden, beide Jan Willem’s , namelijk W.H. Verloop en Fusien de Lange (van Jagtlust) zijn er begraven.
Er is ruimte genoeg voor nieuwe kandidaten, wanneer men de kist intact wil houden wordt aanbevolen voor kunststof te kiezen, want alle organische materialen, met inbegrip van hout- én uiteindelijk ook schedels- worden na verloop van tijd door onze lichaamseigen bacteriën opgepeuzeld; wormen kunnen de kelder niet in.