Contact

De Verloopstichting is bereikbaar op het adres Stoopendaalweg 10, 3632 JD LOENEN AAN DE VECHT

5 gedachten over “Contact

 1. Ha die Jan Willem,

  Ziet er echt top uit!!
  wij hebben misschien ook nog wel een paar leuke familie foto’s!
  Zeker van de treinen waar mijn overgrootvader mee bezig is geweest

  tot snel
  Nicolaas

 2. In het boekje Nederland’s Patriciaat, 74e jaargang 1990 wordt de Utrechtse tak van familie Verloop uitgebreid uitgewerkt. In de stamreeks wordt onder nr. IV Klaas Verloop genoemd, gedoopt GrootAmmers 23 september 1731 overleden 17 maart 1814. Hij is de zoon van Cornelis Claesz. Verloop, 1700 .
  Nu kom ik de volgende twee feiten tegen. 1. In het DTBboek van Alblasserdam wordt op 23 september 1731 gedoopt het kind van Klaas Verloop genaamd Klaas. Dus niet als zoon van Cornelis. 2. In de overlijdensakte blijkt dat Klaas Verloop is overleden 17 maart 1814. Hij is de zoon van Cornelis Verloop en Niesje den Branker. Hierbij wordt zijn leeftijd genoemd als 80 jaar. Dan kan hij niet geboren zijn in 1731. Kunt u mij opheldering verschaffen?
  Ik ben Dirk Verloop, geboren in Katwijk aan Zee op 3 januari 1942.
  Eerder genoemde Cornelis Verloop had ook een zoon Thomas, stichter van de Katwijkse tak. Vandaar mijn belangstelling. Ik ben benieuwd naar uw reactie. Bij Voorbaat hartelijk dank.

 3. Op bovenstaand schrijven heb ik nooit een reactie gehad. Nu heb ik een andere vraag.
  In het familiewapen komen een winkelhaak en een galopperend paard voor.
  De winkelhaak heeft te maken met de Verloopen die in de bouwwereld werkzaam waren. Maar waarom een paard? Zelf ben ik aan het zoeken geweest en kom tot de volgende gedachte. In Asperen waren in de 18de eeuw veel paardenfokkers en handelaren. Er woonden toen meerdere Verloopen di e in de bouw werkten en er waren ook smeden. De paarden moesten beslagen worden. Vandaar mijn gedachte: bouw – winkelhaak en smid – paard. Weet u misschien een betere verklaring. Met vriendelijke groet, Dick Verloop IJsselmuiden.

 4. Beste familie Verloop.

  In het Nederlands Patriciaat wordt vermeld dat Willem Cornelis Verloop (~1811) x G. Sollman in Kiev heeft gewerkt aan het bouwen van het keizerlijk paleis. Ik ka hier echter niets over vinden op het internet. Ik zou graag meer willen weten over deze Verloop en zijn leven (in Kiev). Wie kan me verder helpen? Ik hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  B. Wassing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *